Как да изберете автомобил за почивката си

Как да изберете автомобил за почивката си

Ако вече обмисляте следващата си почивка, знайте че в Европа винаги е добре да сте добре запознати с услугата по отдаване на коли под наем.

Причината е, че на нашия континент красивите места са буквално едно до друго, а да се наеме кола е по-лесно от всякога.

Наемането на подходящото возило ще ви даде възможност да прекарате една шеметна ваканция, в която няма да пропуснете нищо и от която ще се възползвате максимално много. Цените са все по-добри, а изборът – все по-голям.

От каква кола се нуждаете

За да тече всичко гладко и за да се справи колата с предизвикателствата, пред които ще се изправи, тя трябва да бъде внимателно подбрана.

Според това къде ще прекарате ваканцията си и колко голямо е вашето семейство, най-подходящият избор може да варира.

Мини автомобил

Мини автомобилите имат няколко основни предимства. Те лесно и бързо маневрират през натоварените улици, а откриването на места за паркиране е доста по-лесно.

Предлагат се доста евтините оферти, чиито цени са ниски единствено защото автомобилите са малки. Навигацията на една такава кола е по-лесна в големите градове, а това ще ви позволи да пътувате по-лесно и бързо.

Друго голямо предимство на автомобилите с по-малки габарити е, че те са по-икономични. Стремете се да се насочите към нещо, което е по-малко по размер, но достатъчно голямо за да побере един по-голям куфар в същото време.

Колите с две врати често се предлагат на по-ниски цени и поради малкия си калибър не рядко са доста по-икономични от към гориво.

Средни по размер

Средните по големина автомобили често са най-масови и по тази причина можете да откриете нещо на отлична цена. В същото време те са идеални ако искате да съберете поне два-три по-големи куфара в багажника.

Те не са най-доброто решение за най-големите многомилионни градове, но са идеално решение ако искате да посетите средно голям град и да посетите съседните населени места.

Те са чудесно решение ако искате да пътувате с друга двойка ваши близки.

Автомобил с висока проходимост

Ако наемате за ваканцията си извънградска вила, тогава е важно да се погрижите и за транспорта, защото такива места, колкото и да са красиви, доста често остават откъснати от населените места.

Колата с висока проходимост ще ви позволи да разгледате по-подробно и околностите, без да се притеснявате, че ще заседнете в пясъка край някой красив безлюден плаж или на друго затънтено място.

Те позволяват в тях да пътуват до 5 човека, без превозното средство да създава каквото и да било по рода си усещане за претъпканост. В допълнение, ще можете да носите повече багаж и да си организирате малко частно сафари.

Миниванове – щедри и практични

Миниваните са типичното превозно средство за дълги и далечни пътувания и могат да бъдат перфектен избор за по-големи преходи, при които се пресича територията на цяла страна например.

Когато ще пътувате с всички роднини и с децата, особено когато имате много допълнителен багаж, това е най-доброто възможно решение.

Не забравяйте промоциите

Ако ще наемате автомобил е добре да помислите и за най-горещите оферти на съответната компания към момента.

Понякога фирмите за отдаване на коли под наем се опитват да постигнат баланс на наличния си автопарк и се стремят да насочат чрез по-атрактивни условия потребителите към даден тип возила.

Ако се възползвате от това, вие ще можете да организирате по-добре своя бюджет за пътуване.