6 грешки, за които да внимавате при наемането на автомобил

6 грешки, за които да внимавате при наемането на автомобил

Вземането на автомобил под наем понякога се оказва доста трудоемка задача. Това е резултат от появилите се напоследък фирми, които не притежават почти никакъв опит, а същевременно с това се опитват да се наложат колкото се може по-скоро на пазара, без дори да проумяват, че нетърпеливостта им е възможно най-грешният подход.

Какво искаме да ви кажем с това ли? Когато човек наема превозно средство, той е с очакване, че ще получи коректност и лоялност от служителите на фирмата, с която е дръзнал да работи. Попадайки на току-що излюпила се компания, то вероятността да си навлече куп неприятности, е много голяма.

В този ред на мисли ние решихме да озаглавим днешната статия по този начин и в нея да разкрием 6-те основни грешки, за които да внимавате, когато използвате рент а кар услуги.

Предупреждаваме ви, че ако сте редовен клиент на доказала се фирма, да изключите напълно вероятността да попаднете в подобна неприятна ситуация. Всеки обаче прави грешката да се довери на друга фирма, за която не е чувал в миналото и именно това е неговият пропуск. Ето и 6-те грешки, за които ви споменахме по-горе.

1. Винаги купувайте само основния пакет

Наблюдаваме, че по-голямата част от фирмите печелят значително по-добре от допълнителните услуги, отколкото от основния пакет. Всички онези застраховки и прочие струват твърде скъпо, а всъщност не са ви от първа необходимост и затова спокойно можете да ги пропуснете.

2. Оборудвайте се предварително с бебешко столче

Ако сте родител и имате малки деца, то задължително следва да разполагате с бебешка седалка. Тя може да бъде отбелязана като допълнително желание от страна на потребителя или вие да я носите със себе си. Имайте предвид, че всяка една екстра, която се предлага от рент а кар фирмите, се заплаща допълнително, затова най-рентабилно за вас би било сами да се погрижите за въпросната бебешка седалка или столче.

3. Винаги проверявайте изминатите километри и нивото на горивото

Вижте добре на колко километра взимате колата и дали резервоарът е пълен. Особено второто е обещание на всяка фирма за коли под наем, така че ще е от ваша полза да се уверите, че те спазват своето обещание.

4. Внимателно огледайте колата, преди да я наемете

Огледайте колата отвсякъде, както отвън, така и отвътре. Вижте дали няма драскотини, пукнатини или вдлъбнати части по боята и броните.

Вижте и интериора и дали няма някаква щета. Все пак не бихте искали да плащате допълнителни такси, в случай че бъдете обвинени за нанасяне на щети по автомобила, нали?

5. Проследявайте си баланса по сметката

Оказва се, че през последните няколко години вероятността да бъдете измамени във всяка една институция, било то частна или държавна, е много голяма.

Затова ние съветваме клиентите да следят стриктни банковите си сметки и да не позволяват да бъдат излъгани.

6. Преди да върнете колата отново я огледайте внимателно

Това са 6- те основни грешки, които не бива да допускате и за които да внимавате при наемането на автомобил под наем. Надяваме се да сме ви били полезни и с наша помощ да не попадате в неприятни ситуации.