Камиони под наем - в какви ситуации трябва да ги ползваме

Камиони под наем - в какви ситуации трябва да ги ползваме

В света на логистиката, малко превозни средства могат да се мерят със силата и вместимостта на един камион. Преместването на големи товари никога не е лесна задача, но с правилното тежкотоварно МПС целта е по-постижима.

Днес от SpeedyCars.eu ще разгледаме различните случаи, в които е удачно да вземете камион под наем. Целта е да увеличим възможността потребителите на такива услуга да взимат по-добре информирано решение, за да си спестят главоболия и тревоги.

Кои ситуации изискат наемането на камион

Най-често срещаните причини, в които се изисква наемането на автомобил, в случая камион, включват тежки или обемисти товари. В зависимост от техния характер, може да се наложи дори товарна техника, която да ускори и обезопаси процеса по товарене на предвидените вещи.

Добрата новина, е че има камиони с краново рамо, което е прикачено към каросерията. Подобни превозни средства най-често се ползва в строителната дейност, тъй като могат да качат строителни материали директно до строителната площадка с цяло пале.

Други ситуации, в които се изисква да вземете камиони под наем, е когато:

  • Местите жилище или офис;
  • При транспорт на тежки предмети;
  • При снабдяване на строителен обект с материали;
  • При транспорт на автомобили;
  • При премахване на смет и боклуци.

Поради огромната нужда на човечеството да премества големи товари наведнъж, на пазара има най-различни камиони. Те могат да варират в размер, товароносимост, дължина и способност за сваляне на самите товари, както са камионите-кран.

Какви камиони под наем можете да намерите

Има най-различни камиони за генерална и специализирана работа. Някои камиони са създадени за транспорт на хранителни стоки с хладилни камери, други са с отворена каросерия, която позволява за по-лесното сваляне на товари. 

Трети видове имат специални кабини, за да позволят транспорт на по-дълги предмети. Генерално, камионите под наем могат да се разделят на следните категории:

  • Затворени камиони – храни и стоки;
  • Камиони с ремарке;
  • Камиони за транспорт на коли;
  • Камиони за товарене;
  • Камиони за пренасяне на строителни отпадъци.

Последната категория е най-специфична, тъй като при строителната дейност колкото е по-голяма вместимостта на един товарен автомобил, толкова по-добре. Камионите с отворена каросерия са транспортна техника, която разтоварва пакетирани стоки, най-често на пале.

Другите, товарни камиони за строителни отпадъци, разполагат с прикачен или сваляем контейнер, които е с отворена горна част. Тези камиони разполагат с хидравлични системи за повдигане на контейнера, за да се улесни разтоварването на различните материали или отпадъци.

Съвети при избор на камион под наем

Професионалният съвет на фирмата за топ рент а кар услуги SpeedyCars.eu е да съобразите това, което наемате с предвидения товар. Ако имате нужда от повече мобилност и ще пренасяте строителни материали до обект, по-добра идея е да наемете камион с кран.

Ако пък ще изхвърляте строителни отпадъци или ще местите земя, е по-добра идея да наемете товарен камион тип „самосвал”. При транспорт на пакетирани стоки, като домашни потреби, мебели, храни и други ценни вещи, е по-добре да вземете камион със затворено ремарке.

Препоръката ни е също така да вземете предвид, че тези транспортни средства изискват различна категория от стандартната В категория за управляване на автомобил. Предвидете наемането и на опитен шофьор, тъй като големия обем и по-широкия радиус на завиване също има значение за безопасността и точното транспортиране на тежки товари.