Каравни под наем - заслужават ли си

Каравни под наем - заслужават ли си

Летуването на брега на морето е една от мечтите на мнозина и затова много хора избират да вземат каравана под наем. Понякога човек иска да бъде точно на брега, за да се чувства близко до природата, но как може това да се стане, без да давате една купчина пари за петзвезден хотел?

Благодарение на натрупаната експертиза на екипа ни, в днешната тема от SpeedyCars.eu, ще засегнем какви видове каравани можете да наемете, дали да вземете стационарна или подвижна каравана и за какво да внимавате при избор.

Защо да предпочетете каравана под наем

Караваните са едни от най-често срещаните явления по къмпинг парковете на морето. Това е така, тъй като те не са никак претенциозни, могат да се предвижват навсякъде и реално предлагат почти същите стандарти на живот като бунгало.

Едната основан разлика между постройката и караваната, е именно подвижността на това затворено ремарке. Благодарение на подвижното шаси, една каравана може да бъде ваш спътник в пътешествията из България и света.

Заради тях, с лекота можете да преминете от пътуване към лагеруване за под минута – важното е да сте паркирали на безопасно и отредено за това място.

За много хора, именно това усещане на свобода и гъвкавост е привличащата и важна точка от избора на каравана, особено при плануване на семейна екскурзия. В зависимост от техните лични изисквания от принадлежности и пространство, хората могат да изберат дори луксозни каравани под наем.

Но освен да пребивавате в една, можете също така да я превърнете в мобилен бизнес, както правят не малко предприемачи в България. Истината, е че караваната е универсален инструмент, който може да се превърна в бар на плажа, заведение за бързо хранене или дом.

Ето защо си заслужава да наемете каравана

Има разлика между това да сте собственик на каравана и това да наемете такава. Най-голямата разлика е, че ако сте собственик трябва да се ангажирате със закупуването, данъците, застраховките, винетки и поддръжката на караваната.

Ако си наемете каравана за лятото или почивните дни, вашия финансов ангажимент към нея е доста малък в сравнение с този на собственика. Единственото нещо, за което плащате е времето, в което я ползвате плюс включен пакет от различни екстри.

Екстрите на една обикновена каравана са доста ограничени, но при луксозните каравани можете да избирате между:

  • Каравана под наем за пътуване;
  • Каравана с течаща вода;
  • Каравана с газов котлон и печка;
  • По-удобно легло и вместимост;
  • По-модерно оборудване;
  • Използваема бордова тоалетна.

Като тези неща могат значително да подобрят вашето преживяване, без значение къде отивате или къде ще лагерувате.

Какви са различните видове каравани под наем

Има няколко основни вида каравани, има каравана или друг автомобил под наем за пътуване, такива с повече място, каравана за готвене и преработени каравани-заведения. Най-голямото предимство на караваните за път, е че те предоставят тази подвижност, която привлича много, хора, които просто искат да се махнат от града и да са сред природата.

Различните каравани трябва да бъдат позиционирани на специални места за паркиране, като също така е важно това къде изхвърляте отпадъците от септичната яма. В зависимост от модела, може да разполагате с пресоваща яма, която пакетира отпадъците, или септичен резервоар, който се изпразва периодично след употреба.

Ако имате нужда от консултация при избор на каравани под наем в София, можете да се свържете с нас по всяко време.