Семейна екскурзия - защо да си наемем автомобил

Семейна екскурзия - защо да си наемем автомобил

Семейната екскурзия предполага, че ще пътувате с по-голям брой членове на вашето семейство. Това могат да са децата ви, които биха могли да са две, три или повече. Може да се окаже, че това са родителите ви и или тези на партньора ви. А не е изключено и да са братя и сестри с техните семейства или близки ваши приятели с децата си.

Независимо дали става дума за лятна ваканция на море или за ски в планината, при всички положения, това предполага включване на по-голям брой хора, което от своя страна говори за по-голям сумарен разход за транспорт.

Защо обществения транспорт не е вариант

Общественият транспорт включва метро, автобуси (градски и междуселищни), трамваи, влакове и други подобни. Той се отличава с няколко особености, които не го правят съвсем подходящ за всяка ситуация. Най-типичните му черти са:

  • Изисква да спазвате определен график;
  • Преминава се през строго определен маршрут;
  • Има конкретни часове на тръгване сутрин и спира след определен час вечер (поне в масовия случай);
  • Обикновено се налага да пътувате с много на брой непознати хора;
  • Превозните средства не винаги са в състоянието, в което ни се иска да са.

За да отидем където си поискаме

Нека предположим, че отивате на почивка във Варна, София или Банско. Ако не сте със собствен автомобил, вие ще пропуснете всъщност някои от най-красивите места в тези градове, защото те не се намират задължително в тях, а могат да са и на десет или повече километра в околностите.

Възползването от услугата „Коли под наем“ ще ви позволи да достигнете до всяка точка, която представлява интерес за вас. Да не споменаваме това, че всъщност ще имате уникалната възможност да се придвижвате от едно място до друго в по-тесен кръг, заобиколени само от близките ви хора.

Цената не е по-висока

Семейната екскурзия предполага по-голям брой участници. Това могат да са 4, 5 или например 6 човека. Представете си, че искате да обикаляте заедно из някой град, например София или Варна, за да опознаете мястото с всичките му забележителности и места, които представляват интерес.

Помислете си колко пъти трябва да смените различни линии на градския транспорт, колко билета трябва да закупите, колко трябва да чакате и как целият ви ден ще се посвети да стигнете до някъде и да прекарате няколко часа там.

Наетият автомобил ще изисква единствено да го заредите с гориво и да платите таксата за наемане. След това можете да обикаляте толкова, колкото искате, като няма да пропуснете нищо интересно и заслужаващо внимание.

Удобството е несравнимо

Няма спор в това, че удобството, което един нает автомобил предлага е несравнимо на фона на всички други начини на пътуване. Имайте предвид, че почивката ви е един от най-ценните моменти, през които можете да прекарате незабравимо със семейството си.

Ето защо е от голямо значение да се възползвате максимално от възможността да се отпуснете и да си осигурите комфорт във всеки един момент.