Какви услуги се извършват от пътна помощ в България

Какви услуги се извършват от пътна помощ в България

Случвало ли ви се е автомобилът ви да ви предаде по средата на пътуване? Ако отговорът е да, то най-вероятно знаете колко стресираща е тази ситуация. Ако все още нямате опит с повреден автомобил по средата на лятната ви почивка, ви пожелаваме никога да не ви се случва.

За случаите, в които не ви остава друго освен да извикате пътна помощ е добре да сте запознати с услугите, които се предлагат. В България пътната помощ е повече от услуга, която помага на закъсали автомобили.

В последните години това се превърна в доходоносен бизнес. Доказателство за това е насищането на фирми, които предлагат денонощна пътна помощ. Всички компании извършват сходни услуги, но цената може да се различава.

Списък с услуги, които се извършват от пътна помощ София

Да предположим, че колата ви се е повредила около София и вие спешно трябва да потърсите денонощна пътна помощ. Услугите, които повечето фирми ще ви предложат включват:

  • Диагностика на автомобила и отстраняване на проблема ако е възможно;
  • Проверка на изправността на акумулатора;
  • Смяна на спукана или повредена гума;
  • Репатриране на автомобила при липсата на резервна гума за смяна;
  • Доставка на гориво или други консумативи;
  • Репатриране на автомобил с щети от катастрофа;
  • Подаване на ток.

Всяка от тези услуги се предлага от повечето фирми за пътна помощ в България. Много често се налага да използваме тези услуги, когато сами не можем да отстраним повредата. Пътната помощ е сигурен начин да получите съдействие, когато сте на път.

Какво включва репатрирането на автомобил

Това е една от най-често заявяваните услуги към пътната помощ. Репатрирането на превозно средство се налага, когато повредата е толкова сериозна, че не може да се отстрани в момента или при настъпило ПТП, когато автомобила трябва да се премести.

Тази услуга включва пренасянето на автомобила с репатрак – специално превозно средство с лебедка, с която автомобила се повдига и се натоварва на платформа. По този начин повредената кола може безопасно да се закара до автосервиз или друго място посочено от клиента.

Пътна помощ предоставя услуга по отваряне на заключен автомобил

Малко хора знаят, че в портфолиото от услуги по пътна помощ има опция за отваряне на заключен автомобил. Понякога от невнимание може да заключите автомобила си без да искате. В такива моменти може да се обърнете към пътна помощ и да извикате екип от ключари, които ще отключат колата ви без да повредят заключващата система.

Когато говорим за пътна помощ цени няма как да ви предоставим цялостен ценоразпис, защото всяка фирма самостоятелно определя цените на своите услуги.

Ако се питате какво се случва, когато наемете кола от СпидиКарс и се озовете в нужда от пътна помощ, то не се притеснявайте. Винаги може да разчитате за съдействие от нас!