Пътуване до Турция с кола – предимства и препоръки

Пътуване до Турция с кола – предимства и препоръки

След отпадането на рестрикциите за българските граждани относно преминаването на границата на югоизточната ни съседка, все повече се повдига интереса на родните туристи към дестинациите в близкия ориент. И това е съвсем оправдано и очаквано.

Един от въпросите, които се пораждат тук е струва ли си при пътуване за Турция да се разчита на собствен транспорт с автомобил или е по-добре да се избере пътуване с група и съответно общ транспорт.

Ние ще се опитаме да дадем насоки за конкретния отговор, принадлежащ единствено на вас, чрез изброяване на няколко предимства при пътуване до Турция с личен автомобил, които си струват туристическото ви внимание. Освен това ще ви дадем и няколко насоки при пътуването с личен автомобил, които може да ви бъдат от особена полза.

Предимства на пътуване до Турция с личен автомобил

При пътуване до Турция с лична кола опознавате по-добре дестинацията.

Когато пътувате с личен транспорт, имате възможност да спирате колкото и където си поискате. Освен това може при лично желание просто да смените дестинацията или пък да прекарате повече време на място, на което искате да се насладите за повече време.

Така може да откриете някои крайпътни скрити скъпоценни камъни в короната на Турция, които не бихте могли да попаднете при едно планирано пътуване с групов транспорт.

Пътуването с личен автомобил в Турция ви дава по-голяма свобода.

По този начин не се обвързвате с желанието на групата или с предварително зададените от туроператора дестинации. Можете по всяко време да решите да промените първоначалните си планове и да се доверите на интуицията си за следващото мечтано кътче, предлагащо уникална ваканционна наслада.

Важни препоръки при пътувания до Турция с кола

Една от възможностите за пътуване в Турция е чрез кола под наем. За тази цел не трябва да забравяте да заявите предварително това на компанията за коли под наем, която сте избрали. Причината за това е, че ще бъде необходимо да бъде издадена зелена карта, а също така и да бъде направено пълномощно за пътуване с автомобила под наем. Те ще са ви необходими още на границата, така че се погрижете да са на удобно място при пътуването.

Вече планирате своето пътуване до Турция с кола 2022? Съгласно настоящата актуална информация за пътуване до Турция, можете да преминете границата от България към Турция и обратно и само с лична карта.

Добре е да се съобразите с няколко особености при пътуването в страната.

На първо място, не забравяйте да проверите какви са конкретните ограничения относно скоростта при шофиране. За магистрала ограничението е 120 км/ч, двулентовите пътища извън населените места – 90 км/ч, а в населени места – 50 км/ч. Естествено, внимавайте и за указателни табели. Съветваме ви да не употребявате никакъв алкохол при пътуване в Турция, защото рестрикциите в тази насока са сведени до абсолютния минимум на съдържание на алкохол в кръвта.

Избягвайте достигането до центъра на стари градове в Турция, известни с историята си, тъй като те много често са блокирани от паркирали коли и от двете страни. По възможност паркирайте в покрайнините. И не забравяйте да проверите предварително дали хотелът ви има удобен паркинг.

Пожелаваме ви безпрепятствено пътуване за Турция, безопасни километри и незабравим престой!