Пътувания до Гърция с кола – за какво да се подготвите

Пътувания до Гърция с кола – за какво да се подготвите

За пръв път ви се налага да направите семейно пътуване до Гърция с автомобил? Или пък ви предстои почивка с вашата половинка в някой крайбрежен град на южната ни съседка? Добре е да се запознаете с няколко особености и то не само по отношение на пътната обстановка, за да бъдете максимално подготвени и да имате максимално спокоен и ползотворен престой.

Пътуване в Гърция с GPS – внимавайте за подводните камъни

Ще летувате в непозната за вас местност, до която не сте пътували досега? Живеем в 21 век и е нормално да разчитате на технологиите, за да ви закарат на правилната локация. Съветът ни е обаче да се запознаете предварително с конкретния маршрут и да имате такъв предвид. GPS-ът ще ви помогне в масовия случай, но има една тънкост…

Качеството на мобилния интернет в Гърция може да ви изиграе лоша шега. Затова най-добре е предварително да свалите необходимите данни от приложението, което използвате, за да може да достъпите информацията от картите и офлайн.

И разбира се, винаги имайте едно наум, че няма как навигацията да е актуална на 100%

Има ли специфични изисквания за пътуване в Гърция

След отшумяване на пандемичната обстановка, вече няма такива специфични изисквания. Може да си отдъхнете и да карате спокойно, защото вече не е необходимо да се попълват декларации за пътуване в Гърция, които доскоро се представяха на граница.

При пътувания до Гърция с лична кола се подгответе за тол такси

Ако за пръв път ви се налага да осъществите пътуване за Гърция, се подгответе за заплащане на пътни такси. Определени пътни участъци са с регламентирани тарифи при преминаване, които се заплащат на място. Не се притеснявайте за пари в брой, тъй като повечето пунктове разполагат с пос терминал. Все пак може да се подготвите с повечко кеш, за да сте сигурни, че няма да възникне инцидентен проблем.

Може да избегнете заплащането на тол такса чрез избор на друг маршрут. В повечето случаи обаче не си заслужава, защото тези пътища са освен по-бавни и по-некачествени.

Как стоят нещата с трафика в южната ни съседка

Повечето туристи осъществяващи редовно пътувания до Гърция, споделят, че шофирането по магистралите в Гърция не представлява никакъв проблем.

Когато става въпрос за пътищата на някои от най-популярните гръцки острови, обаче, трябва да се подготвите за сравнително тесни улици и затруднено паркиране. Като най-голямо предизвикателство се разглежда шофирането в по-големите градове като Атина.

Особености при пътуване с наета кола в Гърция

Тъй като е в съседство, може да се възползвате от рент а кар услуга, тъй като разходите ви ще са минимални.

При пътуване в чужбина с рент а кар автомобил е важно да разполагате с необходимите за това документи – най-често зелена карта и пълномощно за пътуване в чужбина с наетия автомобил. Следва да имате предвид, че тези изисквания не са в сила за всяка държава.

Искате да се възползвате от нашата услуга за наемане на автомобил, който да бъде използван за пътуване до и в Гърция? За повече информация относно услугата се свържете с екипа ни, който ще ви разясни какви са необходимите стъпки за резервиране на автомобил и безпрепятственото му ползване извън границите на страната.